Na een helemaal uitgeregend weekend, kregen we vandaag een heerlijke zonsopgang onderweg naar de bus. Iedereen was er klaar voor! Om 8u stapten we de bus op en wuifden we de ouders uit. Hop naar Texel!

De rit verliep ontzettend vlot en om 12u30 stapten we de veerboot op. Dit blijft toch een hele ervaring. Minstens 100 trappen met al onze bagage, meeuwen om onze hoofden en een schip dat toch meer beweegt dan je op het eerste zicht zou zeggen. Wat een feest.

Ook in Texel bleven de weersgoden ons goed gezind. Een picknick met uitzicht op Den Helder en we waren helemaal klaar voor onze eerste fietstocht. Met een trein van wel 104 fietsen fietsten we het eiland rond. De eerste stop, het strand, was al direct een topper. Voetjes in het zand, stiekem ook in het water en even los kunnen gaan. Het kon niet op. Natuurlijk staken de juffen en meesters er een stokje voor want we moesten nog tot StayOkay geraken. Nog eens 8km… Dat lijkt soms eindeloos ver (zeker met die wind)!

Aankomen en onze voetjes onder tafel kunnen schuiven, dat is bijna even goed als hotel Mama. Een buffet met eten à volonté, feest! Na het eten mochten we dan eindelijk naar de kamer en kregen we nog het beste kado ooit: een Texeltrui!

Na een dag vol avontuur vallen onze ogen bijna dicht. Slaapzacht en tot morgen.